Click here for the English version

..
Het Andriessen/De Klerk Festival 2017

In 2017 vieren we dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden werden geboren. En waar kunnen we dat beter doen dan in de stad waar deze twee prominente musici werden geboren: Haarlem.

Van 15 september tot 3 oktober 2017 bruist de Haarlemse binnenstad van muziek. Musici uit binnen- en buitenland brengen in de verschillende kerken en concertzalen een zeer gevarieerd programma met kamermuziek, werken voor orgel en piano, liederen, oratoria en composities voor koor. Allemaal van de hand van Andriessen en De Klerk natuurlijk.

En er gebeurt meer. Zo zijn we trots dat Louis Andriessen, de wereldberoemde zoon van Hendrik, speciaal voor het festival een nieuw orgelwerk heeft gecomponeerd. In het Museum Haarlem kunt u een tentoonstelling bezoeken over het leven van beide musici. Er zullen plaquettes worden onthuld aan de geboortehuizen van beide musici en er komt een festivalboek. En dat is nog maar een greep uit het gevarieerde programma.

Haarlem mag trots zijn op deze twee kunstenaars. We hopen dan ook dat heel veel mensen in 2017 het Andriessen/De Klerk Festival zullen bezoeken. Het belooft een onvergetelijke belevenis te worden!

Een initiatief van:
Andriessen/De Klerk Stichting
Korte Begijnestraat 28
2011 HC Haarlem
023-551 6877
info@andriessendeklerkfestival.nl

Voor vragen over sponsoring?
Hilbrand Adema
Zakelijk leider
Telefoon +31 (0)6 2184 3943
zakelijk@andriessendeklerk-
festival.nl

Skype hilbrand.adema

Ontvang onze Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie en wetenswaardigheden rondom het Andriessen/De Klerk Festival 2017. Inschrijven nieuwsbrief >>