Click here for the English version

..
Het Andriessen/De Klerk Festival 2017

In september en oktober 2017 vierden we dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden werden geboren. En waar konden we dat beter doen dan in de stad waar deze twee prominente musici werden geboren: Haarlem.

Van 15 september tot 3 oktober 2017 bruiste de Haarlemse binnenstad van muziek. Musici uit binnen- en buitenland brachten in de verschillende kerken en concertzalen een zeer gevarieerd programma met kamermuziek, werken voor orgel en piano, liederen, oratoria en composities voor koor. Allemaal van de hand van Andriessen en De Klerk natuurlijk.

En er gebeurde meer. Zo zijn we trots dat Louis Andriessen, de wereldberoemde zoon van Hendrik, speciaal voor het festival een nieuw orgelwerk componeerde. In het Museum Haarlem werd een tentoonstelling samengesteld over het leven van beide musici. Er werden plaquettes onthuld aan de geboortehuizen van beide musici en musicoloog Willem Jan Cevaal schreef het boek Twee Musici in Oorlogstijd. En dat is nog maar een greep uit het gevarieerde programma.

De Andriessen / De Klerk Stichting realiseerde het festival op basis van een projectplan, dat u hier kunt downloaden (pdf).
De map met knipsels en recensies kunt u hier inzien (dropbox).
Het programmaboekje van het festival kunt u hier downloaden (pdf).
Hier kunt u het inhoudelijk eindverslag van het festival downloaden (pdf).

Een initiatief van:
Andriessen/De Klerk Stichting
Korte Begijnestraat 28
2011 HC Haarlem
023-551 6877
info@andriessendeklerkfestival.nl

Voor vragen over sponsoring?
Hilbrand Adema
Zakelijk leider
Telefoon +31 (0)6 2184 3943
zakelijk@andriessendeklerk-
festival.nl

Skype hilbrand.adema

Ontvang onze Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte van alle informatie en wetenswaardigheden rondom het Andriessen/De Klerk Festival 2017. Inschrijven nieuwsbrief >>